Igraj srcem

1.9.2015.

Na donatorskoj akciji „Igraj srcem“ koja je započela 28. srpnja golf turnirom u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, sakupljeno je čak 439.000 kuna. Ova sredstva rasporedit će se u fond namijenjen stipendiranju studenata invalida bez adekvatne roditeljske skrbi.

Na turniru je sudjelovalo oko 50 osoba iz javnog i profesionalnog života koji su bodove koje su osvajali tijekom kupa „ustupili“ glavnom sponzoru te su na taj način direktno pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović bila je visoka pokroviteljica turnira.

Primarna zadaća ove akcije pomoć je specifičnoj društvenoj skupini, osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi kako bi uspješno završili fakultetsko obrazovanje te postali ravnopravni pripadnici društva u kojemu žive ostvarujući na taj način svoj puni potencijal. Natječaj za stipendije je otvoren do 27. rujna, a bit će dodijeljeno 20 stipendija.

Upravo i zbog te činjenice važnost ove akcije odmah su prepoznale velike hrvatske tvrtke: generalni pokrovitelj ORYX Grupa, sponzori M SAN Grupa, Žito grupa i AutoZubak Volkswagen.