Prsten u Beču

Izaslanstvo UBH Prsten predvođeno predsjednikom Ilijom Tolićem boravilo je u Beču na poziv Udruge hrvatskih poduzetnika Austrije. Susretu su nazočili predstavnici Gradišćansko-hrvatskog centra  i Hrvatske gospodarske agencije Gradišćansko-hrvatskog centra.

U izaslanstvu UBH Prsten bili su i  Pavo Zubak, Stipo Lucić, Ante Labudović, Pavo Djedović i Marjan Biškić. Uz izaslanstvo Udruge Prsten na druženju su bili i  poduzetnici iz Hrvatske Nihad Tabaković i Ivica Kustura.

Domaćine je predstavljao predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika Austrije,  Mirko Matković i poduzetnici Franjo Blažević, Nikola Damjanović, Manuel Damjanović, Anto Sluganović, Miljenko Kaučok, Stjepan Meler, Goran Tomašević i  Niko Ilić, a izaslanstvo gradišćanskih Hrvata predstavljao je predsjednik Gradišćansko-hrvatskog centra Tibor Jugovits, Klaudia Paulitsch  i Petar Tyran, urednik  Hrvatskih novina, tjednika gradišćanskih Hrvata.

Cilj prvog susreta bio je upoznavanje, razmjena mišljenja i mogućnost gospodarske i druge suradnje između udruga i gospodarstvenika. Obostrani zaključak je da prostora za suradnju ima na svim područjima djelovanja udruga, a posebno u području gospodarske suradnje. Sljedeći je susret dogovoren u Zagrebu krajem travnja, a domaćin će biti Udruga Prsten.