Počasni predsjednik UBH Prsten i predsjednik Kluba poduzetnika UBH Prsten Marko Pipunić hrvatski je poduzetnik godine

Počasni predsjednik UBH Prsten i predsjednik Kluba poduzetnika UBH Prsten Marko Pipunić hrvatski je poduzetnik godine

Marko Pipunić proglašen je večeras novim hrvatskim poduzetnikom godine, koji se izabire u sklopu globalnog programa EY Poduzetnik godine.

Najuspješniji hrvatski gospodarstvenici, te ministri i akademici okupili su se na večerašnjem izboru. Inovativnost i financijska uspješnost te osobni integritet bili su neki od kriterija za izbor pobjednika. Prema mišljenju žirija, kojim je predsjedao Emil Tedeschi, Pipunić iz tvrtke Žito d.o.o. izabran je najboljim, među sedam finalista.

EY Poduzetnik godine je globalni program osmišljen s ciljem poticanja poduzetničke klime i izgradnje boljeg poslovnog okruženja, a provodi se već 30 godina u više od 60 država, koje čine 90% svjetske ekonomije.

Poduzetnik Pipunić gostovao je u HRT-ovom Dnevniku 3. Kazao je da je tajna uspjeha za sve poduzetnike jednaka, a to je rad. Svaki od sedam finalista mogao je odnijeti titulu pobjednika. Međutim ja ovu nagradu doživljavam kao jednu dobru godinu, 2016., kada sam sa svojim mladim suradnicima uspio ostvariti jedan projekt, a prepoznali su ga članovi žirija, dodaje.

Moj projekt daje nadu i vjeru mladim Slavoncima da mogu izgraditi bolji grad, bolju regiju i bolju državu, rekao je Pipunić i pojasnio da njegova tvrtka ima 1.500 zaposlenih. Naš projekt je bio proizvodnja pršuta i proizvoda od svinjskog mesa. U prošloj godini završili smo projekt investicijske vrijednosti od 500 milijuna kuna, veliki pogon koji je u ovome dijelu Europe najmoderniji, izjavio je između ostalog Pipunić.

Pipunić će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru u Monte Carlu.

Odgovori